Βίδες φούρνου με σάλτσα

Βίδες φούρνου με σάλτσα

Υλικά

  • Βίδες 500 γρ
  • Βούτυρο ίσα να καλυφθεί το πυρέξ
  • Φρυγανιά τριμμένη για πασπάλισμα
  • Μοτσαρέλα 200 γρ τριμμένη
  • Παρμεζάνα 200 γρ τριμμένη
  • Καπνιστή γαλοπούλα 150 γρ ψιλοκομμένη
  • Κρέμα γάλακτος 7 κουταλιές σούπας
Για την σάλτσα
  • Ντομάτες 3 ψιλοκομμένες
  • Κρεμμύδι 1 μικρό τριμμένο
  • Σκόρδο 1 σκελίδα τριμμένη
  • Βασιλικό 1 κουταλάκι γλυκού ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
  • Αλάτι – πιπέρι


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Οδηγίες

  • Βράζουμε τις βίδες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους και τις στραγγίζουμε. 
  • Βράζουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα μαζί για 10 λεπτά.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ή ταψί και το πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.
  • Ανακατεύουμε τις βρασμένες βίδες με την σάλτσα, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός την κρέμα γάλακτος), τα ανακατεύουμε όλα μαζί κι αδειάζουμε το μείγμα στο πυρέξ. 
  • Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά μας. 
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το απολαμβάνουμε.

Προετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 20 – 25 λεπτά 

www.chefoulis.gr

via Blogger http://anatakti.blogspot.com/2015/06/blog-post_989.html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s