Αφράτη τυρόπιτα του δεκάλεπτου

Μια τυρόπιτα εύκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη.
Υλικά

  • Φύλλο κρούστας 3 φύλλα τεμαχισμένα
  • Αυγά 2
  • Γάλα 1 ποτήρι νερού
  • Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι του καφέ
  • Γιαούρτι 1 ποτήρι
  • Τυρί φέτα 400 γρ τριμμένη
  • Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη
  • Σουσάμι ασπρόμαυρο προαιρετικά

Οδηγίες

  • Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τον ένα κρόκο αυγού) μαζί και τα φύλλα μας κομμένα με το χέρι, σε ακανόνιστα κομμάτια, ανακατεύουμε καλά κι αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα λαδωμένο ταψί. 
  • Αραιώνουμε με λίγο γάλα τον κρόκο που κρατήσαμε κι αλείφουμε την πίτα από πάνω. 
  • Προαιρετικά πασπαλίζουμε με ασπρόμαυρο σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 35 – 40 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας). 


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Σερβίρουμε ζεστή και την απολαμβάνουμε.

www.chefoulis.gr

via Blogger http://ift.tt/1G3RAMF

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s