Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι για τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ τον Ιούλιο

Οι δικαιούχοι για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ θα πρέπει να καταθέσουν Ε1 και Α21 για το 2015 έως 15/6 ώστε να πληρωθούν την προγραμματισμένη δόση του Β’ τρίμηνου
2015 για τα οικογενειακά επιδόματα. Η πληρωμή θα γίνει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.
Ο Διοικητής του ΟΓΑ καλεί με ανακοίνωση του, τους δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων έτους 2015, προκειμένου να συμπεριληφθούν στην πληρωμή Οικογενειακών Επιδομάτων του Β’ τριμήνου 2015, να φροντίσουν να υποβάλουν τη φορολογική δήλωση Ε1 και αίτηση Α21, μέχρι 15-6-2015.
Η αίτηση – υπεύθυνη δήλωση (έντυπο Α21) συμπληρώνεται και υποβάλλεται ηλεκτρονικά από τον δικαιούχο μέσω του περιβάλλοντος taxisnet (www.asis.ar), αφού έχει υποβληθεί οριστικά η δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1).


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων χορηγείται σε όλες τις οικογένειες, που έχουν από ένα εξαρτώμενο τέκνο και άνω, με βάση την κλίμακα ισοδυναμίας, το ισοδύναμο εισόδημα και την εισοδηματική κατηγορία. Το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών καταβάλλεται στις οικογένειες με τρία και άνω εξαρτώμενα τέκνα.
Οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων είναι:
α) Η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε1 (Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος) από τον υπόχρεο της οικογένειας.
β) Η συμπλήρωση και υποβολή του μηχανογραφημένου εντύπου Α21, το οποίο και επέχει θέση αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης, για την χορήγηση των επιδομάτων, μέσω του περιβάλλοντος Taxisnet.
Σημείωση: Η υποβολή του εντύπου Α21 αρχίζει την ίδια ημερομηνία που ορίζεται για την υποβολή του έντυπου Ε1 και λήγει την 15η Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Σε περίπτωση που δεν υποβληθεί αίτηση Α21 μέχρι την ως άνω ημερομηνία, ο υπόχρεος καθίσταται μη δικαιούχος.
–    Οι αιτούντες / υπόχρεοι να διαμένουν μόνιμα την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα
–    Τα τέκνα τους να είναι εξαρτώμενα και να βρίσκονται στην Ελλάδα 8
Τα νέα οικογενειακά επιδόματα δικαιούνται
Οι Έλληνες πολίτες
Οι ομογενείς αλλοδαποί που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και διαθέτουν ειδικό δελτίο ομογενούς, Οι πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και διαθέτουν βεβαίωση εγγραφής πολίτη της ΕΈ.

δ) Οι πολίτες των χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν) και Ελβετοί πολίτες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα,
ε)Οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα,
στ)Οι πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα (κάτοχοι άδειας διαμονής σε ισχύ) και είναι γονείς τέκνων ελληνικής υπηκοότητας.
ζ) Οι ανιθαγενείς, των οποίων το καθεστώς παραμονής στην Ελλάδα διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1954 για το Καθεστώς των Ανιθαγενών (ν. 139/1975, Α 176),
η) Οι δικαιούχοι του ανθρωπιστικού καθεστώτος,
Δείτε εδώ όλο τον οδηγό για την αίτηση Α21

http://ift.tt/1jk8Sf1

via Blogger http://ift.tt/1QdNZnf

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s