Απαγορεύτηκε διαφήμιση του Yves Saint Laurent με σκελετωμένο μοντέλο

Απαγορεύτηκε διαφήμιση του Yves Saint Laurent με σκελετωμένο μοντέλο
Η χρήση από τον οίκο μόδας μίας ασπρόμαυρης φωτογραφίας ενός σκελετωμένου μοντέλου που ποζάρει ξαπλωμένο στο πάτωμα θεωρήθηκε «ανεύθυνη»

Μία διαφήμιση του γνωστού γαλλικού οίκου μόδας Yves Saint Laurent απαγορεύτηκε στη Βρετανία με την αιτιολογία ότι προβάλλει ένα μη υγιές πρότυπο γυναικείας ομορφιάς.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Η χρήση από τον οίκο μόδας μίας ασπρόμαυρης φωτογραφίας ενός σκελετωμένου μοντέλου που ποζάρει ξαπλωμένο στο πάτωμα θεωρήθηκε «ανεύθυνη» από έναν αναγνώστη του περιοδικού Elle, όπου εμφανιζόταν η διαφήμιση.

Ο ίδιος αναγνώστης προέβη σε καταγγελία της διαφήμισης στην ASA, την Αρχή για τον καθορισμό προτύπων στον χώρο της διαφήμισης και η υπηρεσία συμφώνησε ότι το μοντέλο δείχνει υπερβολικά αδύνατο, με τα οστά του θωρακικού κλωβού να προεξέχουν κάτω από το δέρμα του και τον μηρό να έχει περίπου το ίδιο πάχος με τη γάμπα.

Όπως ανακοίνωσε η ASA, ο φωτισμός της φωτογράφησης και η πόζα προέβαλλαν αυτά τα χαρακτηριστικά της κοπέλας και, επομένως, «η υπηρεσία θεώρησε ότι το μοντέλο είχε μία ανθυγιεινή εμφάνιση και αποφάσισε να χαρακτηρίσει την εν λόγω διαφήμιση ανεύθυνη, απαγορεύοντας τη δημοσίευσή της με αυτή τη μορφή».

via Blogger http://ift.tt/1RQC4cu

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s