«Αγωνιζόμαστε καθημερινά για να δούμε ξανά τέτοιες εικόνες στην Αρτέμιδα και στα Σπάτα!!»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου συνεδρίασε την Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015 με κεντρικό θέμα: ‘Παιδεία- Σχολική στέγη’ σε άμεση ανταπόκριση αιτήματος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σπάτων- Αρτέμιδος.

Κύριος εισηγητής της δημοτικής αρχής ήταν ο αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Κρόκος και από την Ένωση Γονέων ο πρόεδρος Παναγιώτης Παλαβός. Παρευρέθησαν σύλλογοι γονέων, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς.(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Στη διάρκεια της συνεδρίασης πήραν το λόγο γονείς, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωπος των μαθητών. Από την πλευρά του δήμου, εκτός από τον κεντρικό εισηγητή, πήραν το λόγο ο Δήμαρχος Δημήτρης Μάρκου και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις.
Κατά τη συζήτηση αναδείχτηκε, για άλλη μία φορά, το τεράστιο πρόβλημα της σχολικής στέγης, κυρίως στην Αρτέμιδα, η μεγάλη γραφειοκρατία και η πολυπλοκότητα του θέματος.
Παρά τις γνωστές δαιδαλώδεις διαδικασίες που χαρακτηρίζουν τη Δημόσια Διοίκηση διαφάνηκε ότι η νέα Δημοτική αρχή βάζει τα στέρεα θεμέλια για μια σημαντική, συστηματική και, κυρίως, καρποφόρα αλλαγή στα θέματα της σχολικής στέγης στο δήμο μας: Η καθημερινή συνεργασία του αντιδημάρχου Παιδείας με την Πολεοδομία και την Τεχνική υπηρεσία και οι τακτικές επισκέψεις στην Περιφέρεια και στις ΚΤΥΠ (ΟΣΚ) όπως και οι συνεχείς παρεμβάσεις του δημάρχου, φέρνουν απτά αποτελέσματα:

Το 5ο Νηπιαγωγείο Σπάτων είναι στην υπηρεσία μελετών του ΟΣΚ.
Η επισκευή του 1ου Γυμνασίου Σπάτων, δημοπρατήθηκε ήδη από 12-5-2015.
Από τον Οκτώβριο του 2014 εγκρίθηκε η τροποποίηση των όρων δόμησης του οικοπέδου για την ανέγερση του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος και προχωράει η κτηριολογική μελέτη με χρηματοδότηση από τον δήμο. Τις αμέσως προσεχείς ημέρες αναμένεται και η ανάθεση της γεωτεχνικής μελέτης.
Από τον Νοέμβριο του 2014 εγκρίθηκε η τροποποίηση των όρων δόμησης και για την ανέγερση του 4ου Δημοτικού Αρτέμιδος και βρίσκεται στο τελικό στάδιο η μεμονωμένη πράξη εφαρμογής.
Συνεχίζονται οι διαδικασίες για την κύρωση των μεμονωμένων πράξεων εφαρμογής για το 2ο Λύκειο Αρτέμιδος και για το 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος (του πρώτου οικοπέδου).
Συντάχθηκε και υπογράφηκε, μετά από 2 χρόνια, το πρακτικό καταλληλότητας για την ανέγερση του 4ου Δημοτικού Σπάτων (στη Χριστούπολη).
Βρίσκεται στο τελικό στάδιο η αγορά οικοπέδου για το 7ο Δημοτικό Αρτέμιδος.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν ο δήμαρχος Δημήτρης Μάρκου και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Κρόκος στόχος της δημοτικής αρχής είναι εντός της διετίας να μην υπάρχει σε εκκρεμότητα χώρος χαρακτηρισμένος για σχολείο. 
Κλείνοντας, ο δήμαρχος κάλεσε όλους σε μια ειλικρινή κοινή προσπάθεια ώστε δήμος-γονείς-μαθητές-εκπαιδευτικοί, να δώσουν ένα πετυχημένο, διεκδικητικό αγώνα για τη χρηματοδότηση της ανέγερσης σύγχρονων σχολικών κτηρίων στο δήμο μας».

via Blogger http://ift.tt/1RSiTim

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s