Τέλος – επιτέλους – στον «εφιάλτη» της Λεωφόρου Σπάτων!

Τέλος – επιτέλους - στον «εφιάλτη» της Λεωφόρου Σπάτων!
Στο τελικό στάδιο αποπεράτωσης βρίσκεται η ανακατασκευή της γέφυρας επί της Λεωφ. Σπάτων. Από τη Δευτέρα 18 Μαΐου
ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση και εκτός απροόπτου μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Η γέφυρα κατασκευάστηκε, όπως αναφέρει το neologosattikis.gr, με ολόσωμο φορέα μορφής πλαισίου ελεύθερου ορθού ανοίγματος 16 μέτρων, θεμελιωμένο επί πασσάλων με δύο πεζοδρόμια πλάτους 2,50 μέτρων το καθένα και θα διαθέτει προστατευτικά τοιχία ένθεν κακείθεν.

Τέλος, έγιναν έργα σύνδεσης της νέας γέφυρας με διευθέτηση της υπάρχουσας κοίτης σε μήκος περίπου 6 μέτρων.

Η γέφυρα υπέστη σοβαρές ζημίες από την υπερχείλιση του Ρέματος Ραφήνας τον Φεβρουάριο του 2013 και έκτοτε για μεγάλο διάστημα και μέχρι σήμερα η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μέσω παράκαμψης.

Δεδομένου ότι η λεωφ. Σπάτων αποτελούσε την πρώτη επιλογή των οδηγών από και προς τα Σπάτα, γίνεται αντιληπτό το μέγεθος των προβλημάτων που αναδείχθηκαν στα δύο αυτά χρόνια για μεγάλο αριθμό πολιτών.

Την σημαντικότερη όμως παρενέργεια από τον παροπλισμό της γέφυρας την υπέστησαν –βοηθούσης και της οικονομικής κρίσης- οι επαγγελματίες της περιοχής. Τα έσοδά τους μειώθηκαν έως και 80% και ουσιαστικά «επέζησαν» μόνο όσοι έχουν υπό την ιδιοκτησία τους την επαγγελματική στέγη.

Οι πινακίδες που αναγγέλλουν τη διάθεση των ακινήτων για ενοικίαση ή πώληση, είναι αρκετές και εύλογα ερμηνευτικές της κατάστασης που κυριαρχεί σε μια περιοχή που κάποτε είχε τη δική της «ελκυστικότητα».

Το έργο ανακατασκευής της γέφυρας δημοπρατήθηκε από την περιφερειακή αρχή του Γιάννη Σγουρού στις 20 Μαΐου 2014,ακολούθησαν οι … συνήθεις ενστάσεις κατά τους αποτελέσματός της και μόλις τον περασμένο Νοέμβριο το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε το «πράσινο φως» να ξεκινήσει.

Οι εργασίες άρχισαν τον Δεκέμβριο του 2014 και με βάση το αποτέλεσμα που εμφάνισαν στην εξέλιξη τους, το έργο σε επίπεδο αναδόχου μάλλον έπεσε σε «καλά χέρια».

Χωρίς σημαντικές καθυστερήσεις –αν και έπρεπε να παραδοθεί σε διάστημα 4 μηνών- ήδη βρίσκεται ένα «βήμα» πριν την ολοκλήρωσή του και όπως δηλώνεται «ανεπίσημα» από «υπεύθυνες πηγές», ο εργολάβος τήρησε με συνέπεια τις «προσταγές» της μελέτης του έργου.

Τέλος καλό, λοιπόν, όλα καλά για ένα έργο που «βασάνισε» τα Σπάτα, την Παλλήνη και κάθε άλλο διερχόμενο ενώ θα αποτελούσε παράλειψη αν με την ευκαιρία αυτή δεν αποδίδονταν τα εύσημα στα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας της περιφερειακής ενότητας Ανατολικής Αττικής τα οποία με την επιστημονική τους πληρότητα και ευσυνειδησία συνέβαλλαν στο να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα προέκυψαν στην «υπόθεση της γέφυρας» από το 2013 έως και σήμερα.

via Blogger http://ift.tt/1Gmqdki

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s