Παρατείνεται η προθεσμία για τη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία

Παρατείνεται η προθεσμία για τη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία

Ρυθμίστηκαν οφειλές 4,7 δισ. ευρώ προς τα ταμεία – παρατείνεται η προθεσμία έως 26 Ιουνίου
Μέχρι τις 26 Ιουνίου παρατείνεται η προθεσμία η οποία έληγε σήμερα, για τη ρύθμιση ληξηπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής  Ασφάλισης Δ Στρατούλης έκανε δεκτή σχετική τροπολογία  που είχαν υποβάλει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης περί Διαφάνειας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων . Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα στις 100 δόσεις περισσότεροι από 200.000 οφειλέτες ρυθμίζοντας οφειλές 4,2 δις ευρώ.
Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 207.056 αποφάσεις, έχουν ρυθμιστεί οφειλές 4.357.483.835,46 ευρώ και έχουν εισπραχθεί 157.663.375,04 ευρώ.

Με δήλωση του ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, ευχαριστεί τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες που – παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες– ανταποκρίθηκαν άμεσα στη ρύθμιση και επισημαίνει :
«Δεν έχουν περάσει πολλές εβδομάδες από τότε που οι λεγόμενοι θεσμοί είχαν θέσει βέτο για το νομοσχέδιο της ρύθμισης οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία,  τονίζοντας ότι η κατάθεση του ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση και τη ρύθμιση οφειλών είναι μονομερείς ενέργειες.

Παρά τα εκβιαστικά διλλήματα και τις απειλές, η κυβέρνηση προχώρησε στην ψήφιση των παραπάνω νόμων , αποδεικνύοντας ότι δεν δέχεται εκβιαστικά τελεσίγραφα και δεν πρόκειται να εκτελέσει εντολές άλλων πέραν των εντολών του  λαού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάρουν βαθιές οικονομικές ανάσες τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο, να μπορέσουν να επανεκκινήσουν την οικονομική τους δραστηριότητα χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενοι και να στηριχθούν τα οικονομικά ασθενέστερα λαϊκά νοικοκυριά.»

via Blogger http://ift.tt/1ETAX2a

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s