ΗΠΑ: Θα ασκηθούν κι άλλες διώξεις για την υπόθεση διαφθοράς στη FIFA

ΗΠΑ: Θα ασκηθούν κι άλλες διώξεις για την υπόθεση διαφθοράς στη FIFA

«Μπορώ να πω με αρκετή βεβαιότητα ότι θα υπάρξει άλλος ένας γύρος απαγγελίας κατηγοριών», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Γουέμπερ.
Ενα ανώτερο στέλεχος της IRS, της φορολογικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, δήλωσε ότι μπορεί να πει με “αρκετή βεβαιότητα” ότι θα υπάρξει και νέος γύρος απαγγελίας κατηγοριών στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας για τις πρακτικές της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, της FIFA, σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πολλά ανώτερα στελέχη της FIFA αντιμετωπίζουν διώξεις για δωροληψία, ωστόσο δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον του προέδρου της, του Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος επανεξελέγη στον θώκο χθες Παρασκευή.

“Μπορώ να πω με αρκετή βεβαιότητα ότι θα υπάρξει άλλος ένας γύρος απαγγελίας κατηγοριών”, δήλωσε ο Ρίτσαρντ Γουέμπερ, επικεφαλής της διεύθυνσης της IRS η οποία ασχολείται με τη δίωξη οικονομικών εγκλημάτων, σύμφωνα με τους Νιου Γιορκ Τάιμς.

Η εφημερίδα σημείωσε πως ο Γουέμπερ δεν θέλησε να διευκρινίσει ποια άλλα πρόσωπα πρόκειται να αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις, ή εάν ο Σεπ Μπλάτερ είναι ανάμεσά τους.

“Πιστεύουμε ακράδαντα ότι υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι και νομικά πρόσωπα τα οποία ενέχονται σε εγκληματικές ενέργειες”, σημείωσε ο Γουέμπερ στις δηλώσεις του στους Τάιμς.

Οι αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν την περασμένη Τετάρτη ότι εννέα στελέχη ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών και πέντε στελέχη εταιρειών μέσων ενημέρωσης και δημοσίων σχέσεων διώκονται για υποθέσεις δωροδοκίας ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων και πλέον σε μια περίοδο 24 ετών.

Κατά τις αμερικανικές αρχές, η έρευνα που διεξήχθη αποκάλυψε περίπλοκες μεθόδους νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, εκατομμύρια δολάρια αδήλωτα έσοδα και δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμούς σε υπεράκτια πιστωτικά ιδρύματα, δικαιούχοι των οποίων είναι στελέχη της FIFA.

Η IRS δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής τις δηλώσεις του Γουέμπερ.

via Blogger http://ift.tt/1FJWGgY

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s