Εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής για την αποκατάσταση του υγρότοπου Μπρεξίζα

Εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής για την αποκατάσταση του υγρότοπου Μπρεξίζα

Τριήμερο ενημέρωσης και προβολής με τίτλο «Αύξηση της υποστήριξης για την αποκατάσταση του υγροτόπου «Μπρεξίζα», της Περιφέρειας Αττικής» διοργανώνει από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου στην περιοχή του Μαραθώνα η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων Υγροτόπων (ΕΚΒΥ).
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται
τις ημέρες που διεξάγεται η Πράσινη Εβδομάδα (Green Week), το μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο σχετικά με την Ευρωπαϊκή Περιβαλλοντική Πολιτική, στις Βρυξέλλες. Το βασικό θέμα του συνεδρίου είναι η φύση και η βιοποικιλότητα. Παράλληλα με το σημαντικό αυτό συνέδριο διεξάγονται εκδηλώσεις «δορυφόροι» σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, με σκοπό την προβολή κάποιου σημαντικού τοπικού περιβαλλοντικού θέματος, σχετικό με τη φύση και την βιοποικιλότητα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Με οδηγό τις προτεραιότητες όπως αυτές τέθηκαν στο κείμενο «Στρατηγική και άξονες δράσης για τη διατήρηση των υγρότοπων της Αττικής και την προσαρμογή τους στην κλιματική αλλαγή » το οποίο προσφάτως εκδόθηκε από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του έργου OrientGate, η Περιφέρεια Αττικής, μέσω της Δ/σης Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων Υγροτόπων (ΕΚΒΥ) του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, αναλαμβάνουν δράση για την προώθηση της αποκατάστασης του υγροτόπου «Μπρεξίζα». Στην προσπάθεια αυτή πολύτιμη είναι η συνδρομή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής του ΥΠΟΠΑΙΘ, του Δήμου Μαραθώνα και της ΜΕΔΗΜ Α.Ε.
Η δορυφορική εκδήλωση για τον υγρότοπο «Μπρεξίζα» ανοίγει το διάλογο μεταξύ περιφερειακής και δημοτικής αρχής, της αρχαιολογικής υπηρεσίας, των αντίστοιχων υπουργείων, επιστημόνων, περιβαλλοντικών οργανώσεων και ενεργών πολιτών. Βασικός στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η συνεργασία, η δικτύωση και η ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών σχετικά με την αποκατάσταση του υγροτόπου.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής έχει ως εξής:
* Την πρώτη και τρίτη μέρα θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά παιχνίδια στον αρχαιολογικό χώρο και τον υγρότοπο «Μπρεξίζα», με στόχο τους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής, αλλά και όποιον άλλο ενδιαφέρεται.
* Τη δεύτερη μέρα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο χώρο και στρογγυλό τραπέζι των εμπλεκομένων φορέων σχετικά με συγκεκριμένα μέτρα προτεραιότητας για την αποκατάσταση του υγροτόπου, την προστασία και ανάδειξη της «Μπρεξίζα».
* Η τρίτη μέρα 5/6/2015, η οποία είναι και Ημέρα Περιβάλλοντος, εκτός των παραπάνω, περιλαμβάνει ενημέρωση σχετικά με τα αποτελέσματα του διαλόγου και τα επόμενα βήματα που σχεδιάζονται.

www.avgi.gr

via Blogger http://ift.tt/1ED64yS

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s