Οι τζιχαντιστές υποστηρίζουν ότι μπορούν να αποκτήσουν πυρηνικά τους επόμενους 12 μήνες

Σε νέα προπαγάνδα φόβου προχώρησε το Ισλαμικό Κράτος με άρθρο στο περιοδικό Dabiq που απηχεί τις θέσεις των τζιχαντιστών και στο οποίο αναφέρεται ότι το ISIS αναπτύσσεται τόσο γρήγορα ώστε σε ένα χρόνο να μπορεί να αποκτήσει το πρώτο του πυρηνικό όπλο.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Το περιοδικό μάλιστα εμφανίζει ως συντάκτη του άρθρου τον αιχμάλωτο βρετανό δημοσιογράφο Τζον Κάντλι τον οποίο οι τζιχαντιστές έχουν χρησιμοποιήσεις επανειλλημένως για να προπαγανδίσουν τις θέσεις τους.

Το άρθρο με τίτλο «Η τέλεια καταιγίδα» ξεκινά περιγράφοντας την κατάσταση όπως έχει δημιουργηθεί μετά τη συμμαχία με την τρομοκρατική οργάνωση Μπόκο Χαράμ για να καταλήξει στη συνέχεια με τον εξής συλλογισμό: «ας βάλω ένα υποθετικό ερώτημα στο τραπέζι. Το ισλαμικό κράτος έχει δισεκατομμύρια δολάρια στην τράπεζα οπότε θα μπορούσε να αγοράσει από το Πακιστάν μια πυρηνική συσκευή».

Και μπορεί στο άρθρο να αναφέρεται ότι πρόκειται για υπερβολικό σενάριο ωστόσο σημειώνεται ότι «αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος των δυτικών μυστικών υπηρεσιών και σίγουρα είναι πιο πιθανό από ό,τι πρίν από ένα χρόνο».

Ορισμένοι υπολογίζουν ότι το ισλαμικό κράτος έχει στη διάθεσή του 2 δισ. δολάρια αν και μέχρι σήμερα είναι αδύνατο να εξακριβώσει κανείς το ακριβές ύψος του ποσού αυτού.

via Blogger http://ift.tt/1drcxrD

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s