«Η αξιοποίηση της λίμνης του Μαραθώνα θα αναβαθμίσει την περιοχή»

«Η αξιοποίηση της λίμνης του Μαραθώνα θα αναβαθμίσει την περιοχή»

Σε ημερίδα για την αξιοποίηση των λιμνών τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Π. Φιλίππου. «Η ανάδειξη και η αξιοποίηση της Λίμνης του Μαραθώνα θα αποτελέσει μια σημαντική προσπάθεια για την περιβαλλοντική και τουριστική αναβάθμιση της περιοχής» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, απευθύνοντας χαιρετισμό σε ημερίδα για την αξιοποίηση των λιμνών που διοργανώθηκε σήμερα από τον δήμο Μαραθώνα και το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ο κ. Φιλίππου επισήμανε την ανάγκη να εξεταστεί η δυνατότητα αξιοποίησης της λίμνης και προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής. Με αρδευτικά έργα προς τις καλλιέργειες κηπευτικών που υπάρχουν στον συγκεκριμένο χώρο, αφού ως γνωστόν «ο κάμπος του Μαραθώνα αποτελεί σήμερα το σημείο με τη μεγαλύτερη παραγωγή κηπευτικών προϊόντων σε όλη την Αττική».

Εξήρε τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία ανάδειξης και την αξιοποίησης των λιμνών της χώρας και έκανε ξεχωριστή αναφορά στη σπουδαιότητα και τη μοναδικότητα του Μαραθώνα, τόσο για την ιστορική και αρχαιολογική του αξία, όσο και από περιβαλλοντικής και τουριστικής πλευράς, που τον καθιστούν ως «μια περιοχή παγκόσμιου φήμης και ενδιαφέροντος.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, διαβεβαίωσε ότι «η Περιφέρεια Αττικής θα σταθεί αρωγός σε όποιο πρόγραμμα καταρτιστεί για την προστασία και την αξιοποίηση της Λίμνης του Μαραθώνα και του υδροβιότοπου της περιοχής.»
Στη διάρκεια της ημερίδας, ειδικοί επιστήμονες ανέπτυξαν σημαντικά θέματα, όπως η διαχείριση υδατικών πόρων στην Ελλάδα, το νομοθετικό πλαίσιο και τα χρηματοδοτούμενα εργαλεία για την αξιοποίηση των λιμνών, καθώς και το πλαίσιο της διεύρυνσης του Δικτύου με τη συμμετοχή και άλλων πόλεων με λίμνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

via Blogger http://ift.tt/1Bim1up

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s