Φόβοι για νέα έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα

Φόβοι για νέα έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα
Μέχρι το τέλος Απριλίου, η στάθμη της λάβας είχε φτάσει σε ύψος ρεκόρ, αλλά από τις 9 Μαΐου άρχισε εκ νέου να υποχωρεί και μέχρι το Σάββατο είχε φτάσει 61 μέτρα κάτω από το

χείλος του κρατήρα, είπε η υπηρεσία της Χαβάης. Στενά παρακολουθούν οι επιστήμονες ένα ηφαίστειο στο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος της Χαβάης για το οποίο υπάρχουν υπόνοιες πως θα εκραγεί μετά από μια σειρά σεισμών και την απρόσμενη αλλαγή στη στάθμη της λάβας στον κρατήρα του.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Σύμφωνα με δηλώσεις της γεωλογικής υπηρεσίας τη Τρίτη οι παρατηρητές δήλωσαν πως υπάρχει πιθανότητα έκρηξης στο νοτιοδυτικό κομμάτι του ηφαιστείου Κιλαουέα, το οποίο χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια παγκοσμίως. Ταυτόχρονα όπως ανέφερε το παράρτημα της κρατικής υπηρεσίας που παρακολουθεί τα ηφαίστεια της Χαβάης αναμένονται και περισσότεροι σεισμοί. Διευκρίνισαν βέβαια πως κάτι τέτοιο δεν θα έθετε σε κίνδυνο τους κατοίκους, γιατί εκείνη η πλευρά του ηφαιστείου είναι ακατοίκητη.

Μέχρι το τέλος Απριλίου, η στάθμη της λάβας είχε φτάσει σε ύψος ρεκόρ, αλλά από τις 9 Μαΐου άρχισε εκ νέου να υποχωρεί και μέχρι το Σάββατο είχε φτάσει 61 μέτρα κάτω από το χείλος του κρατήρα, είπε η υπηρεσία της Χαβάης. Την Παρασκευή βέβαια καταγράφηκαν εκατοντάδες μικροσεισμοί στη περιοχή, έως και 25 την ώρα.

via Blogger http://ift.tt/1JvH2Zv

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s