Λιμενικό Ταμείο Αίγινας – Παρασκευή οικολογικού λιπάσματος από φύκια

Την παρασκευή οικολογικού λιπάσματος από φύκια προωθεί το Λιμενικό Ταμείο Αίγινας.

Την παρασκευή οικολογικού λιπάσματος από φύκια προωθεί το Λιμενικό Ταμείο Αίγινας, που συμμετέχοντας στην πρόσφατη Πανευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού του Περιβάλλοντος,
συγκέντρωσε τα φύκια που μαζεύτηκαν από παραλίες της Αίγινας στο Λεόντι. Μετά από την κατάλληλη επεξεργασία, τα φύκια που θα πρέπει να παραμείνουν ένα διάστημα ώστε το νερό της βροχής να απομακρύνει το αλάτι, θα διατίθενται ως εδαφοβελτιωτικό υλικό.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Στον όλο σχεδιασμό θα συμμετέχει η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Χελώνα», ενώ το εγχείρημα θα επιβλέπει επιστημονική σύμβουλος.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η αξιοποίηση ενός υλικού που υπάρχει σε αφθονία στο νησί, προς όφελος όλων όσων ασχολούνται με την καλλιέργεια της γης. Τέλος, να σημειώσουμε ότι στην Πανευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού του Περιβάλλοντος το Λιμενικό Ταμείο Αίγινας δραστηριοποιήθηκε στην περιοχή του κεντρικού λιμένα, ανασύροντας από τον πυθμένα παλιά ελαστικά και άλλα αντικείμενα.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αίγινας ευχαριστεί την κυρία Κυριακή Αλυφαντή για την βοήθειά της, καθώς και του εθελοντές που συνέδραμαν στον καθαρισμό, τους κυρίους:  Αντώνη Μαλτέζο, Δημήτρη Μαλτέζο, Ιωάννη Στάθη, Νεκτάριο Ασημαντώνη, Αγάπιο Κανακάρη, Φώτη Λαζάρου και Παρασκευά Μπαρμπέρη.

via Blogger http://ift.tt/1Pubbgw

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s