ΣΠΑΤΑ, ΑΡΤΕΜΙΣ – 12η Συνεδρίαση του Δ.Σ. «Θολά τα οικονομικά»

ΣΠΑΤΑ, ΑΡΤΕΜΙΣ - 12η Συνεδρίαση του Δ.Σ. "Θολά οικονομικά"
Άλλη μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανακοινώθηκε. Πρόκειται για την 13η που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, στις 19/05/2015, αλλά δεν συζητήσαμε τίποτα για την προηγούμενη η
οποία είχε πάλι αρκετά θέματα που χρίζουν επισήμανσης. Μιλάμε για την 12η συνεδρίαση που έγινε στις 04 Μαϊου.

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά επαληθεύθηκαν τα προηγούμενα άρθρα μου σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίζεται τα δημοτικά θέματα ο Δημήτρης Μάρκου.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πριν ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός του 2015 είχα επισημάνει ότι πρόκειται για μια συνέχεια του Προϋπολογισμού της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Τελικά αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι σε λίγους, μόνο, μήνες είχαμε 2 αναθεωρήσεις και από ότι καταλαβαίνετε θα επακολουθήσουν και πολλές άλλες. Αυτό από μόνο του δείχνει απειρία για να μην πω επιπολαιότητα και έλλειψη σοβαρής αντιμετώπισης των οικονομικών του Δήμου.

Με σόκαρε ένα θέμα που συζητήθηκε και ψηφίστηκε με μεγάλη ευκολία. Πρόκειται για το 3ο θέμα: «Λήψη απόφασης για παραγραφή οφειλών του Δήμου προς τρίτους λόγω παρέλευσης πενταετίας.» Το συνολικό ποσό δεν ήταν καθόλου ευκαταφρόνητο. Πρόκειται για « διαγραφή από τα λογιστικά βιβλία του Δήμου παραστατικών ύψους 340.887,73€». Αυτό μπορεί να ωφελεί τον Δήμο αλλά πρόκειται για αμοιβές τρίτων για υπηρεσίες και αγαθά που έχει πάρει ο Δήμος Σπάτων, Αρτέμιδος, μάλιστα πρόκειται για «παραστατικά» που σημαίνει ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν κόψει τιμολόγια και έχουν πληρώσει φόρο για αυτά τα ποσά. Μπορεί όλο αυτό να υποστηρίζεται από το γράμμα του νόμου αλλά δεν είναι ούτε ηθικό, ούτε τίμιο. Με αυτή την κίνηση ποιος θα κάνει το λάθος στο μέλλον να θελήσει να συνεργαστεί με τον Δήμο μας; Άνθρωποι που ψηφίζουν, ελαφρά τη καρδία, για μια τέτοια απόφαση μπορούν να είναι μόνο μπαταχτσίδες και επιπόλαιοι στις δοσοληψίες τους. Επίσης αυτό δεν ταιριάζει με την ευκολία με την οποία πληρώθηκε χρέος 15ετίας για υπόθεση Δημοτικού Σύμβουλου της Δημοτικής Αρχής χωρίς να ενοχληθεί κανείς.

Και σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο είχαμε και άλλες αναθέσεις δικηγόρων. Όταν ο Δημήτρης Μάρκου ήταν αντιπολίτευση καυτηρίαζε τον προηγούμενο Δήμαρχο για αυτή την πρακτική που τώρα την ακολουθεί και αυτός.
Μόνο που καλό θα ήταν να είχαμε το σύνολο των Δικηγορικών αμοιβών που εγκρίθηκαν στην διάρκεια των μηνών αυτής της Δημοτικής Αρχής.

Το 7ο θέμα ήταν πρωτότυπο και είναι χαρακτηριστικό της επιπολαιότητας η οποία χαρακτηρίζει τον Δήμαρχο! Εγκρίθηκε αμοιβή Δικηγόρου για παράσταση σε δικαστήριο που έγινε πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόκειται για υπόθεση του επιδόθηκε στον Δήμο στις 17/04/2015 και στις 24/04/2015 είχαμε Δ.Σ. και μπορούσε κάλλιστα να το φέρει για έγκριση. Εκείνος, όμως πήρε την απόφαση, έκανε την ανάθεση και μας έφερε να ψηφίσουμε ένα τετελεσμένο γεγονός.

Το πρόβλημα γηροκομείο σας το είχα επισημάνει από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος δήμαρχος. Δεν πέρασαν έξι μήνες και την επιβεβαιώθηκα περίτρανα.

Στο θέμα της «έγκρισης απολογισμού εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2014 του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου με την επωνυμία “Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού & Περιβάλλοντος «Ο ΞΕΝΟΦΩΝ»» έγινε η παρατήρηση (και πολύ σωστά) ότι το 70% των δαπανών αφορούν διοικητικά έξοδα και μόλις το 30% ήταν για τον πολιτισμό. Η απάντηση ήταν ότι λόγω κρίσης δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά. Μόνο που ο κόσμος την περίοδο της κρίσης χρειάζεται τον πολιτισμό. Σε περιόδους κρίσης άνθισαν, στο παρελθόν, τα γράμματα και οι τέχνες. Μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με 15.000 για τις καλύβες των Χριστουγέννων και με τους χαρταετούς του κ.Τσαντήλα; Αυτός είναι ο ρόλος και το έργο του συγκεκριμένου Οργανισμού; Αυτά τα κάνουν οι απλοί σύλλογοι. Από τον Οργανισμό Πολιτισμού του Δήμου έχουμε απαιτήσεις και όχι λογιστικά μαγειρέματα.

Δυστυχώς άλλη μια φορά φάνηκε καθαρά πόσο κατώτερος των περιστάσεων, πόσο μπερδεμένος, πελαγωμένος αποδεικνύεται ο Δημήτρης Μάρκου. Ακόμα και τα απλά θέματα τα κάνει να φαίνονται ύποπτα για αρπαχτές.

via Blogger http://ift.tt/1FeGIeE

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s