Άλμα 20 θέσεων για την Αθήνα στο συνεδριακό τουρισμό

Άνοδο 20 θέσεων παρουσιάζει η Αθήνα στη διεθνή κατάταξη διοργάνωσης συνεδρίων, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του International Congress & Convention Association (ICCA) για την παγκόσμια αγορά.Όπως κάνει γνωστό ο δήμος Αθηναίων, βάσει του αριθμού των συνεδρίων που διοργανώθηκαν κατά τη διάρκεια του 2014, η Αθήνα πραγματοποιεί άλμα 20 θέσεων σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Συγκεκριμένα, από την 47η θέση το 2013, ανέβηκε πέρυσι στην 27η παγκοσμίως.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος έχει προσκληθεί να συμμετάσχει, την ερχόμενη Τρίτη, στη Φρανκφούρτη στο πάνελ του Politicians Forum που διοργανώνεται στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού IMEX 2015, δηλώνει ότι «η εντυπωσιακή αυτή επίδοση της Αθήνας είναι το αποτέλεσμα των συστηματικών και συντονισμένων προσπαθειών που καταβάλλονται τα τελευταία χρόνια, με κύριο μοχλό την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων – ΕΑΤΑ και σημείο αναφοράς το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων (ACVB)».
Σύμφωνα με την έρευνα του ICCA, τα ευρήματα της οποίας θα παρουσιαστούν αναλυτικά την ερχόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο της Έκθεσης IMEX 2015 στη Φρανκφούρτη, στην Αθήνα διοργανώθηκαν 80 συνέδρια το 2014, έναντι 49 του 2013 (ποσοστιαία αύξηση 63%).

Η επίδοση της Αθήνας συμπαρέσυρε θετικά και τη συνολική θέση της Ελλάδας, που με 148 συνέδρια ανέβηκε στην 20η από την 38η θέση το 2013 (100 συνέδρια). Σημειώνεται ότι από τα 48 νέα συνέδρια που διοργανώθηκαν στην Ελλάδα το 2014, τα 31 έλαβαν χώρα στην Αθήνα, η οποία αντιπροσωπεύει πλέον το 54% των συνεδρίων που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι στις ετήσιες έρευνές του, ο ICCA αξιολογεί και καταγράφει συνέδρια που διοργανώνονται από διεθνείς επιστημονικούς, ακαδημαϊκούς και κλαδικούς Οργανισμούς και Φορείς και τα οποία, για να καταμετρηθούν, θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

Άλμα 20 θέσεων για την Αθήνα στο συνεδριακό τουρισμό

via Blogger http://ift.tt/1JmZpjh

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s