«Μεταφορά Αστυνομικού Τμήματος Αρτέμιδας»

Επερώτηση κατέθεσε η Βουλευτής Εύη Χριστοφιλοπούλου στην Βουλή, στις 11/05/2015, προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Νικ. Βούτση. Το θέμα ήταν: «Μεταφορά Αστυνομικού Τμήματος Αρτέμιδας». Το κείμενο είναι το ακόλουθο:

Σύμφωνα με πληροφορίες, που έχουν δημοσιοποιηθεί και έχουν δικαιολογημένα θορυβήσει την τοπική κοινωνία, το Αστυνομικό Τμήμα Αρτέμιδος πρόκειται να μεταφερθεί στα Σπάτα και να συγχωνευθεί με το εκεί Αστυνομικό Τμήμα.

Όπως είναι γνωστό, το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί αρκετά κρούσματα κλοπών και ληστειών στην ευρύτερη περιοχή της Αρτέμιδας, με συνέπεια να είναι πλέον έντονο το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων.

Η εμπέδωση κλίματος ασφάλειας στην περιοχή και η πρόληψη και καταστολή της ογκούμενης εγκληματικής δραστηριότητας προϋποθέτουν ισχυρή αστυνομική παρουσία. Το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα αποτελεί κέντρο αναφοράς για τα μέτρα προληπτικής προστασίας των πολιτών. Δεν νοείται ολόκληρη η πόλη της Αρτέμιδας, που καλύπτει έκταση 74.000 στρεμμάτων, και εμφανίζει τους θερινούς μήνες σημαντική πληθυσμιακή αύξηση, να απέχει 15 χλμ από το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα.

Η σκοπούμενη απομάκρυνση του Αστυνομικού Τμήματος θα έχει προφανείς αρνητικές συνέπειες για την εμπέδωση της δημόσιας τάξης και ασφαλείας για το σύνολο των κατοίκων της Αρτέμιδας και ως εκ τούτου θεωρούμε ότι πρέπει να ματαιωθεί.

Κατόπιν τούτων, ερωτάστε:

  1. Σε ποια κριτήρια στηρίζεται η προωθούμενη υπηρεσιακή πρόταση αναδιάρθρωσης-σύμπτυξης των αστυνομικών υπηρεσιών;
  2. Θα προβείτε στην αναγκαία διαβούλευση προτού ληφθούν οριστικές αποφάσεις, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να ακουστούν;
  3. Προτίθεστε να διατηρήσετε το Α.Τ. Αρτέμιδας προκειμένου να καταπολεμηθεί η εγκληματικότητα και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών στην περιοχή; 

via Blogger http://ift.tt/1bTF6fA

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s