Όταν η φήμη σας στο Internet δεν είναι καλή…λύσεις

Σας έχει τύχει ποτέ όταν πληκτρολογείτε το όνομα της εταιρείας σας ή και το δικό σας στη Google να εμφανίζονται φωτογραφίες
από πάρτι, εκδηλώσεις που είχατε λάβει μέρος, σχόλια στο Facebook που δεν ταιριάζουν με το επαγγελματικό προφίλ σας ή αρνητικά σχόλια για την εταιρεία σας σε διάφορα blogs; Αυτό μπορούμε να το λύσουμε με το “χτίσιμο” ενός αξιόλογου και άκρως επαγγελματικού profile το οποίο θα δημιουργεί θετικές εντυπώσεις σε οποιονδήποτε σας ψάξει στο διαδίκτυο (πελάτες, συνεργάτες, προμηθευτές, μελλοντικoύς εργοδότες κ.λπ.).


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Δημιουργούμε ένα ελκυστικό online profile και σας συμβουλεύουμε πως να αποφύγετε πρακτικές και συνήθειες οι οποίες ενδεχόμενα να δημιουργήσουν προβλήματα στο μέλλον. Η υπηρεσία Online Reputation Management μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε ιδιώτες πελάτες (δικηγόρους, πολιτικούς, στελέχη πολυεθνικών κ.λπ.) όσο και σε εταιρικούς πελάτες (πολυεθνικές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις).

Οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάζουν στην 1η σελίδα της google.gr μια θετική εικόνα, ώστε σε περίπτωση που οι χρήστες (μελλοντικοί συνεργάτες, πελάτες, δημοσιογράφοι, καταναλωτές) ψάχνουν, να βρουν άρθρα με θετικές γνώμες και θετικές αξιολογήσεις για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μιας εταιρείας και όχι αρνητικά σχόλια που ανεβαίνουν σε διάφορα blogs.

Επίσης μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σύστημα που σε μηνιαία βάση θα μας ειδοποιεί για ό,τι γράφετε για εσάς ή την εταιρεία σας ώστε να:

1. απαντάμε σε σχόλια που δημοσιεύονται σε blogs (κατόπιν συνεννόησης με τον πελάτη) (Crisis Management Plan, το οποίο θα έχει δημιουργηθεί ώστε να ενεργοποιείται σε περίπτωση αρνητικής δημοσιότητας).

2. ερχόμαστε σε επικοινωνία με τον διαχειριστή του Blog-ιστοσελίδας ώστε να κατεβαίνει το σχόλιο.

3. δημοσιεύουμε δικό μας υλικό (δελτία τύπου για τις δραστηριότητες της εταιρείας σας, προωθητικό υλικό για τις υπηρεσίες σας) ώστε να δημιουργούμε μια ελεγχόμενη εικόνα στην 1η σελίδα της google.gr που θα μας επιτρέπει να κρατάμε τυχόν αρνητικά σχόλια ή άρθρα μακριά από τα μάτια των χρηστών (μετά την 1η σελίδα συνήθως ο χρήστης δεν ψάχνει).

Εταιρικοί πελάτες (πολυεθνικές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις) & Ιδιώτες πελάτες (ελεύθεροι επαγγελματίες, δικηγόροι, ιατροί, στελέχη επιχειρήσεων)

Οι εταιρείες και ελεύθεροι επαγγελματίες χρειάζονται προστασία της online παρουσίας τους μια και τα αρνητικά σχόλια μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά θέματα αξιοπιστίας για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους. Για τους συγκεκριμένους πελάτες υπάρχουν οι αντίστοιχες υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες στους ιδιώτες πελάτες με την προετοιμασία υλικού προς δημοσίευση, δημιουργία ομάδας και διαδικασιών που θα ενεργοποιείται σε περίπτωση αρνητικής δημοσιότητας στο διαδίκτυο. Επίσης θα υπάρχει και η υπηρεσία που θα προωθεί τα Concept, για τα οποία η κάθε εταιρεία θα θέλει να συνδέσει το όνομά της. Πολλές εταιρείες θα θέλουν να συνδέσουν το όνομά τους με δράσεις όπως “προσφορα ρουχων σε αστεγους”, “διανομή φαγητού σε απόρους”, “δενδροφύτευση στον υμηττό”, “προστασία περιβάλλοντος”, κ.λπ.

esteps.gr

via Blogger http://ift.tt/1K8QNhm

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s