«Τσίμπησε» χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα η εφαρμογή του Επικουρικού

«Τσίμπησε» χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα η εφαρμογή του Επικουρικού - Η ΔΕΙΑ και το Υπουργείο Οικονομικών τι κάνει; Δείτε αν είστε ασφαλισμένος

Κάτι αλήθεια συμβαίνει εδώ, κάτι μυστικό. Ο στίχος αυτός ταιριάζει στην εικόνα που έχουν σχηματίσει οι άνθρωποι του Επικουρικού
Κεφαλαίου και του Κέντρου Πληροφοριών που παρακολουθούν πως λειτουργεί η νέα καινοτόμα εφαρμογή που έθεσαν σε λειτουργία. Όπως είναι γνωστό από την 1η Μαΐου ο κάτοχος αυτοκινήτου μπορεί να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι εάν είναι ασφαλισμένος επισκεπτόμενος το site του Επικουρικού Κεφαλαίου και του Κέντρου Πληροφοριών στη διεύθυνση www.hic.gr. Εκεί πληκτρολογώντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του και το ΑΦΜ του, επιβεβαιώνει εάν το όχημά του εμπεριέχεται στη λίστα των ασφαλισμένων οχημάτων.

Μέχρι χθες καταγράφηκαν πάνω από 68.000 μοναδικοί επισκέπτες που δοκίμασαν την τύχη τους στο site. Εξ αυτών το 63% δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα καθώς διαπίστωσε «με την μία» ότι το αυτοκίνητου είναι ασφαλισμένο.
Ένα ποσοστό γύρω στο 12% αντιμετώπισε προβλήματα γιατί τοποθετούσε λάθος στοιχεία ενώ το υπόλοιπο 25% διαπίστωσε ότι το αυτοκίνητο του δεν περιλαμβάνονταν στις λίστες των ασφαλισμένων αυτοκινήτων του Επικουρικού Κεφαλαίου και του Κέντρου Πληροφοριών. Δηλαδή ένα στα τέσσερα αυτοκίνητα είναι ανασφάλιστο.
Εντυπωσιακό μέγεθος. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Επικουρικού Κεφαλαίου, ένα μέρος αυτών των ανασφάλιστων είναι από επιλογή του ιδιοκτήτη, όμως ένα άλλο μέρος μπορεί να οφείλεται στον ασφαλιστή του κατόχου του ΙΧ, ο οποίος πήρε τα ασφάλιστρα δεν τα κατάθεσε όμως αμέσως στην εταιρεία.
Επίσης ένα άλλο εντυπωσιακό στοιχείο είναι το παρακάτω: Από την ημέρα που τέθηκε σε εφαρμογή το νέο σύστημα διασταύρωσης του Επικουρικού Κεφαλαίου, περισσότερα από 60.000 αυτοκίνητα προστέθηκαν στο στόλο των ασφαλισμένων οχημάτων. Σαν κάποιοι να έτρεξαν αμέσως να ασφαλίσουν τα αυτοκίνητα τους, εξηγούν στο nextdeal.gr παράγοντες της αγοράς.
Κάτι αλήθεια συμβαίνει εδώ, κάτι μυστικό, με τον κλάδο ασφάλισης οχημάτων. Κάποιοι ασφαλιστές ή και εταιρείες δεν κάνουν καλά την δουλειά της και η τσιμπίδα του Επικουρικού και του Κέντρου Πληροφοριών το «έπιασε»!
Όλα τα παραπάνω δείχνουν την αποτελεσματικότητα, στην σύλληψη ανασφάλιστης ύλης, της νέας εφαρμογής που προώθησε το Επικουρικό Κεφάλαιο.
Το nextdeal.gr έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν με τα ανασφάλιστα οχήματα θα ασχοληθεί και στο μέλλον. Υπενθυμίζεται ότι την λειτουργία της εφαρμογής ηλεκτρονικού ελέγχου για τα ανασφάλιστα οχήματα, την προανήγγειλε στην εκπομπή «Ώρα Ασφάλισης» ο Πρόεδρος του Επικουρικού Κεφαλαίου κ. Δημήτρης Ζορμπάς. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στον κάθε ιδιοκτήτη οχήματος, να μπαίνει στο site του Επικουρικού www.hic.gr και πληκτρολογώντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του και το ΑΦΜ του, να επιβεβαιώνει ότι το όχημά του εμπεριέχεται στη λίστα των ασφαλισμένων οχημάτων.

Γράφει ο Λάμπρος Καραγεώργος
www.nextdeal.gr

via Blogger http://ift.tt/1HgLOuk

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s