Καρμπονάρα κλασική με αβγό και καπνιστή πανσέτα

Απλή, πανεύκολη και πεντανόστιμη, η καρμπονάρα μάς συστήνεται στην κλασική της εκδοχή, με πανσέτα καπνιστή, αβγό, παρμεζάνα και ελάχιστη κρέμα.

Υλικά

  • 500γρ. σπαγγέτι ή λινγκουίνι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κρέμα γάλακτος
  • 4 κρόκους αβγών
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 150γρ. παντσέτα καπνιστή ή μπέικον σε κομματάκια
  • 100γρ. παρμεζάνα τριμμένη + επιπλέον για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Carbonara

Βήμα 1

Βράζετε τα ζυμαρικά αλ ντέντε σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Στο μεταξύ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι και σοτάρετε την παντσέτα μέχρι να πάρει χρώμα.

Βήμα 2

Σουρώνετε τα ζυμαρικά κρατώντας λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν. Ρίχνετε στο τηγάνι τα ζυμαρικά μόλις βράσουν και τα αναμιγνύετε με το περιεχόμενο του τηγανιού.

Βήμα 3

Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τους κρόκους των αβγών με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα και αλατοπιπερώνετε. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε σιγά σιγά τη σάλτσα των αβγών ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος, ρίχνετε λίγο από το νερό που έχετε κρατήσει για να αποκτήσει μια μεταξένια υφή η μακαρονάδα σας. Σερβίρετε την καρμπονάρα ζεστή, προσθέτοντας επιπλέον παρμεζάνα και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

  • Μερίδες: 5
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10′
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15′
  • Έτοιμο σε: 15′

via Blogger http://ift.tt/1e1Y59z

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s