Μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσετε τα μηνύματα;

Μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσετε τα μηνύματα;

Δεν είναι λίγοι αυτοί που χρησιμοποιούν τα μηνύματα ως μέσο επικοινωνίας. Όμως, το πρόβλημα είναι σαφές.
Δεν πρόκειται για επικοινωνία. Τα μηνύματα είναι μηνύματα. Δεν μιλάνε. Συνεπώς, δημιουργούν μια αλλοιωμένη μορφή επικοινωνίας και αδυνατούν να εκφραστούν με το σωστό τρόπο.(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Όλο και πιο συχνά τα ζευγάρια λόγω της οικονομίας του χρόνου, αρκούνται στα γραπτά μηνύματα, εκφράζοντας μέσα από αυτά ακόμα και τα συναισθήματά τους. Χρησιμοποιώντας μάλιστα, διάφορα εικονίδια, πιστεύουν εσφαλμένα πως με αυτά δείχνουν την αγάπη, το θυμό, τη ζήλεια και όλα αυτά που νιώθουν. Πόσο αληθινό είναι όμως αυτό;
Όλοι το κάνουν και φαίνεται σωστό αλλά η αλήθεια είναι πως τα μηνύματα είναι γραπτά κείμενα και τίποτα παραπάνω. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που παρεξηγούνται άνθρωποι και καταστάσεις, επειδή κάποιο γραπτό κείμενο δεν κατανοήθηκε με την ακριβή σημασία του.
Κάποιοι αισθάνονται πιο ασφαλείς όταν εκφράζονται μέσω ενός γραπτού μηνύματος αλλά η πραγματική σχέση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να στηριχθεί σε αυτό. Η αποστολή ενός sms είναι υποκατάστατο μιας πραγματικής συνομιλίας και μιας άμεσης αντίδρασης και δεν μπορεί να δημιουργήσει εγγύτητα και ειλικρινή συναισθήματα.
Την επόμενη φορά που θα λάβετε ένα μήνυμα, μην απαντήσετε άμεσα. Με αυτόν τον τρόπο δείξτε πως αυτός ο τρόπος επικοινωνίας δεν είναι και πολύ της αρεσκείας σας και κάντε μια κλήση ή απλά ρωτήστε πότε θα μπορείτε να τα πείτε από κοντά. Περιορίστε τα μηνύματα σε απλά πράγματα όπως: «Έχεις ραντεβού με τον οφθαλμίατρο στις επτά!» και αφήστε τα «Σ’αγαπώ» για τη στιγμή που θα είστε μαζί με το σύντροφό σας και θα μπορείτε να εκφραστείτε άμεσα και πραγματικά.

www.post4life.gr

via Blogger http://ift.tt/1zViAhV

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: